Ga naar Content

Kudus officieel Ajacied: "Wil mijn dromen najagen"

AMSTERDAM - De handtekeningen zijn inmiddels gezet. Mohammed Kudus heeft een contract getekend dat hem tot 30 juni 2025 aan Ajax verbindt. Op de site van zijn oude club FC Nordsjaelland geeft de 19-jarige Ghanees tekst en uitleg. "Ik kijk er naar uit om mijn dromen na te jagen", aldus de aanvaller. 

Foto: ANP

"Er wacht nu een nieuwe plek voor mij", zegt Kudus, die afgelopen seizoen voor de Deense club tot elf doelpunten in alle competities kwam. "Ajax is een heel bijzondere club met een heel bijzondere cultuur, die ik graag omarm. Ik kijk er naar uit om mijn ontwikkeling bij Ajax voort te zetten en mijn dromen na te jagen. Dat ben ik verschuldigd aan mijn coaches en mijn teamgenoten bij FC Nordsjaelland." 

Dankbaar

Het is Kudus, die met nummer 20 gaat spelen in de Johan Cruijff Arena, niet gelukt om Europees voetbal te halen met zijn oude club. Ondanks dat vertelt hij dat hij het gevoel heeft dat hij zijn stempel heeft kunnen drukken. "Het was een lange reis voor mij met voorspoed en tegenslagen, maar ik ben dankbaar voor mijn tijd hier. Voor mijn ontwikkeling, het vertrouwen en de kansen die mij gegeven zijn."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]