Ga naar Content

Blind en Promes kunnen teleurstellend Oranje niet aan zege helpen in Bosnië

ZENICA - Het Nederlands elftal heeft zondagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Bosnië-Herzegovina. De ploeg van bondscoach Frank de Boer speelde vooral in de eerste helft erg teleurstellend en wist mede daardoor niet te winnen van de nummer 50 van de wereldranglijst. 

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Het was een povere eerste helft in Zenica, waar Nederland veel balbezit maar niet tot veel noemenswaardige kansen kwam. Toch had Oranje binnen vijf minuten al op voorsprong kunnen staan. Stefan de Vrij kon ongedekt inkoppen, maar de verdediger van Internazionale had het vizier niet op scherp staan. Een schot van Quincy Promes miste even later richting, terwijl een tweede kopbal van De Vrij opnieuw geen openingstreffer opleverde. 

Dzeko

Na de thee kropen de Bosniërs wat uit hun schulp en met het inbrengen van spits Edin Dzeko ging de ploeg met meer lef spelen. Het leverde kansen op voor Sead Kolasinac (geblokt door Denzel Dumfries) en Miralem Pjanic (redding Jasper Cillessen), maar het leek de ploeg van De Boer ook wakker te schudden. Oranje ging offensiever spelen en dat leverde ook het nodige gevaar op. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Zo moest de Bosnische goalie Ibrahim Sehic handelend optreden bij een kans voor Frenkie De Jong en in de daaropvolgende aanval moest hij ook snel naar de grond na een kopbal van Luuk de Jong. Ook invaller Steven Berghuis was nog gevaarlijk met een schot, maar de allergrootste kans was in de blessuretijd voor Ryan Babel. De oud-Ajacied volleerde desondanks ruim naast nadat hij de bal plots voor zijn voeten kreeg en zag daardoor dat ook de tweede wedstrijd onder bondscoach Frank de Boer niet tot een zege leidde. 

Opstelling Bosnië-Herzegovina: Sehic; Todorovic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kadusic (Kolasinac/46); Pjanic (Loncar/75), Cimirot, Krunic (Hodzic/75); Tatar (Hadziahmetovic/54), Djuric (Dzeko/61), Gojak

Opstelling Nederland: Cillessen; Dumfries (Hateboer/70), De Vrij, Van Dijk, Blind (Aké/86); De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Malen (Berghuis/70), L. De Jong, Promes (Babel/86)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]