Ga naar Content

Van de Beek kan nederlaag Oranje tegen Italië niet voorkomen

AMSTERDAM -  Met Donny van de Beek in de basis heeft het Nederlands elftal maandagavond met 1-0 verloren van Italië. Het was de eerste nederlaag voor Oranje in de Nations League.

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

In vergelijking met de wedstrijd tegen Polen moest Steven Bergwijn plaatsmaken voor de oud-Ajacied. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges voerde verder geen wijzigingen door. De debutanten Owen Wijndal (AZ) en Perr Schuurs (Ajax) zaten op de bank en bleven daar zitten.

Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Oranje nauwelijks gevaarlijk

De Azzuri speelden een prima eerste helft waarin ze Oranje de wil oplegde. Nederland werd nauwelijks gevaarlijk. De grootste mogelijkheid was na ruim een half uur spelen voor Georginio Wijnaldum maar zijn schot kon keeper Donnarumma niet verontrusten. 

In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Italianen verdiend op voorsprong. Bij een fraaie  aanval over de linkerkant legde Immobile de bal op het hoofd van Barella die onhoudbaar voor Jasper Cillessen de 0-1 binnenkopte.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Kans Van de Beek

Donny van de Beek, voor de zesde keer in de basis bij Oranje, leek het Nederlands elftal in de 55e minuut naast Italië te zetten, maar zijn schot werd door de doelman tot corner verwerkt. Een paar minuten schoot Depay de bal over.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Aan de andere werd de ploeg van Robert Mancini nog enkele keren gevaarlijk, maar doordat de 0-2 uitbleef, kon Oranje blijven hopen op een goed resultaat. Met het inbrengen van Bergwijn en Luuk de Jong probeerde Lodeweges het gevaar van de dreigende nederlaag af te wenden, maar vergeefs. 

"Dit was een hele matige wedstrijd", zei aanvoerder Virgil van Dijk voor de camera van de NOS. "We kregen er geen druk op. Zij deden het slim, met pit en strijd. "

"Zij deden het slim, met pit en strijd"

Oranje-Aanvoerder Virgil van Dijk

Bondscoach Dwight Lodeweges berustte in het verlies. "We hebben verloren van een hele goede ploeg. Eigenlijk doen ze hetzelfde als wij, alleen voeren zij het beter uit. Wij kunnen daarin nog een paar stappen maken."

"We hebben verloren van een hele goede ploeg"

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges
Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

Zondag 11 oktober speelt Oranje uit tegen Bosnië-Herzegovina; drie dagen later gevolgd door de return tegen Italië in Milaan.

Stand groep 1 Nations League

1. Italië 2-6
2. Nederland 2-3
3. Polen 2-3 
4. Bosnië-Herzegovina 2-0

Opstelling Oranje: Cillessen; Hateboer (Dumfries/70), Veltman, Van Dijk, Aké (L. de Jong/81); Van de Beek (Bergwijn/57) , De Roon, F. de Jong; Wijnaldum, Depay en Promes 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]