Ga naar Content

Gemeente Alkmaar wordt regenboogstad: lhbti-verkeerslicht en genderneutrale toiletten

ALKMAAR - Op zondag 11 oktober is het de jaarlijks Coming-outdag. Dat viert Alkmaar alvast op vrijdag 9 oktober. Wethouder Diversiteit Paul Verbruggen onthult om 13:00 uur op de kruising van de Noorderkade en de Pettemerstraat lhbti-verkeerslichten voor voetgangers. 

Foto: Maximilian Dörrbecker • CC BY-SA 2.5

Op deze plek ligt ook het regenboogzebrapad. "Als gemeente vinden we het van groot belang dat iedereen zichzelf kan zijn in Alkmaar, ongeacht iemands geslacht of seksuele oriëntatie."

De gemeente hoopt dat de initiatieven eraan zullen bijdragen dat iedereen zichzelf herkent en erkend voelt in de samenleving. Vanaf 9 oktober zijn er daarom ook voortaan gender-inclusieve wc's in de publiekshal van het Stadskantoor.

Gender-inclusieve stad

"Zo kan elke persoon voor zichzelf bepalen welk hokje het prettigst voelt om te bezoeken. Op deze manier zet het college van Alkmaar zich in om er als regenboogstad voor iedereen te zijn."

Binnenkort start Alkmaar ook een campagne tegen discriminatie en racisme. "In de campagne wordt via posters en in gesprekken opgeroepen met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en elkaar te leren kennen", aldus de gemeente

In opdracht van de gemeente organiseren Bibliotheek Kennemerwaard en Art.1 op meerdere locaties gesprekken. Weten waar en hoe? Kijk vanaf 12 oktober op alkmaar.nl/anders

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]