Ga naar Content

Herstel Kharchouch verloopt voorspoedig: "Hoop volgende week weer aan te sluiten"

ROTTERDAM - Reda Kharchouch raakte begin september geblesseerd aan zijn meniscus. De voormalig spits van Telstar is begonnen aan zijn revalidatie. "Ik ben lekker buiten aan het rennen. In de hoop dat ik misschien in een week bij de groep kan aansluiten", laat de 25-jarige Amsterdammer weten bij NH Radio Sportcafé.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Kharchouch maakte deze zomer de overstap van de Witte Leeuwen naar Sparta Rotterdam. Bij zijn nieuwe club willen ze niet te hard van stapel lopen. "Bij Sparta kennen ze mijn kwaliteiten en zij willen liever dat ik een weekje rust houd als ik nog niet fit ben." 

Verschillen Sparta en Telstar

De aanvaller merkt weinig verschil in conditioneel opzicht bij zijn nieuwe club. "Ik had geluk vorig jaar dat we met Andries (Jonker red.) veel op conditioneel vlak deden. Het enige verschil met Telstar is wel de balcirculatie en de balsnelheid."

"Op het moment dat ik een bal aannam, had ik zes teamgenoten die de bal wilden", geeft Kharchouch als voorbeeld. "Afgelopen jaar was het hooguit eentje die mij kon ondersteunen. Ik denk dat ik in de wedstrijden meer ruimte zal hebben dan in de eerste divisie. Het is daarentegen tactisch wel sterker."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]