Ga naar Content

Effectiviteit Taabouni en Oosting niet genoeg voor Jong AZ-zege op MVV

WIJDEWORMER - Jong AZ heeft vrijdagavond een zeker lijkende zege op MVV Maastricht nog uit handen gegeven. Op Sportpark Kalverhoek kwamen de AZ-talenten met 2-0 en 3-1 voor, maar na negentig minuten voetbal stond er toch 3-3 op het scorebord. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het duurde niet lang voor Jong AZ de openingstreffer op het had genoteerd. De eerste mogelijkheid was nog wel voor de bezoekers via Tibaut van Acker, maar nadat de Belg naast het doel van AZ-keeper Beau Reus had gemikt was het aan de andere kant wel raak. Thijs Oosting legde de bal af op Mohamed Taabouni, die bekwaam zijn vijfde van het seizoen binnenschoot.

Daar bleef het niet bij voor de ploeg van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn, want binnen twintig minuten stond ook de 2-0 op het scorebord. Opnieuw was het Taabouni die wel raad wist met en passje van Oosting. Doordat Joeri Schrooijen nog voor de rust de aansluitingstreffer achter Reus schoot (2-1), mochten de Limburgers echter blijven hopen op een goed resultaat. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Na de rust was het woord echter weer aan de tandem Taabouni/Oosting. Dit keer was het de spits die af mocht ronden nadat eerstgenoemde de bal fraai verlengde. Toch gaf de ploeg uit Mastricht zich niet gewonnen en de équipe van trainer Ron Elsen kwam binnen een mum van tijd weer op gelijke hoogte met Jong AZ. 

Kansen op de overwinning

Beide ploegen gingen in de slotfase op zoek naar de winnende treffer, wat resulteerde in kansen voor zowel Jong AZ als MVV. Invaller Richard Sedlacek raakte namens de Alkmaarders de paal en Joey Jacobs knikte in blessuretijd in kansrijke positie over. Toch mocht Jong AZ niet klagen dat het een punt aan de wedstrijd overhield. In de laatste seconde van de wedstrijd had Schroijen de winnende namens MVV nog op zijn schoen, maar hij zag zijn schot voorlangs gaan.

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Koopmeiners, Velthuis, Gullit; Franken (Berkhout/80), Taabouni, Goudmijn; Margaret, Oosting, Allouch

Opstelling MVV Maastricht: Lathouwers, Martina, Mares, Waem (Zeegers/66), Salasiwa; Deom, Van Acker, Kostons (Stavitski/66); Schroijen, Duin, Zamouri (Mickels/30)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]