Ga naar Content

Amsterdamse horecazaken sluiten voor het eerst verplicht vroeg de deuren

AMSTERDAM - Sinds gisteravond zijn de aangescherpte coronamaatregelen van kracht. En die maatregelen komen hard aan bij de horecazaken in Amsterdam. Om negen uur 's avonds mag er niemand meer naar binnen, een uurtje later moet iedereen de deur al uit. Bij café-restaurant De Tulp zijn ze er niet blij mee.

De Tulp, Amsterdam - Foto: NH Nieuws

De Tulp aan het Marie Heinekenplein heeft eigenlijk een paar prima maanden achter de rug. Vooral dankzij het grote terras op het plein, dat nog tot maart volgend jaar mag blijven staan. Maar met de nieuwe sluitingstijden beginnen ook voor hen de zorgen de kop op te steken.

"Het wordt wel een flinke klap voor ons"

Paulo de cock - bedrijfsleider de tulp

Volgens bedrijfsleider Paulo de Cock wordt de meeste omzet normaal gedraaid na tienen. Hij ziet dan ook erg op tegen de komende drie weken. "Het wordt wel een flinke klap voor ons." Om negen uur precies gaan de lichten met een druk op de knop aan, de muziek gaat uit. De aanwezige gasten lijken het nauwelijks door te hebben. Maar het personeel weet dat dit moment het begin van het einde kan zijn. 

Want vandaag hebben de medewerkers gehoord dat ze ernstig rekening moeten houden met gedwongen ontslagen. Ook het vaste schoonmaakbedrijf is bedankt voor haar diensten. Alles om te overleven. Paulo vindt dat de horeca onevenredig hard wordt geraakt. "Ik snap dat er iets gedaan moet worden. Maar de overheid kan alleen de horeca en publieke plekken handhaven. Achter de voordeur, bij de mensen thuis, kunnen ze nu wettelijk niets doen. In die zin betalen wij een hele hoge prijs voor relatief weinig effect."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]