Ga naar Content

Grotere terrassen blijven in Amsterdam tot maart toegestaan

AMSTERDAM - Eigenaren van horecazaken in de gemeente Amsterdam mogen de komende maanden hun grotere terras houden. Dat heeft de gemeente zojuist laten weten.

Foto: NH Nieuws

De terrasuitbreiding werd eerder dit jaar toegestaan omdat ondernemers door de coronamaatregelen minder klanten in hun zaak mogen ontvangen. Aanvankelijk mocht het terras tot 1 oktober uitgebreid worden, al werd er wel bij gezegd dat die periode mogelijk verlengd zou worden.

Lees ook

Dat is nu dus het geval. Om horecaondernemers tegemoet te komen worden de sluitingstijden voor winterterrassen ook deels verruimd. In woongebieden met horeca wordt de sluitingstijd voor horecaterrassen 22.00 uur. Vorige winter was dat 20.00 uur. Parasols en terrasverwarming zijn toegestaan als deze 'voldoen aan de geldende beleidsregels'.

Niet hetzelfde

Ondernemers die een vergunning voor het tijdelijke grotere terras hadden, krijgen bericht van het stadsdeel. Wel kan het zo zijn dat niet alle tijdelijke terrassen hetzelfde blijven: de gemeente kijkt nu kritischer naar het gebruik van parkeerkplekken.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.