Ga naar Content

KNVB houdt amateurvoetbal overeind

ZEIST - Er zullen geen toeschouwers langs de lijn staan, de kantines blijven gesloten, maar de wedstrijden in het amateurvoetbal gaan de komende drie weken gewoon door. Dat heeft de KNVB besloten.

Foto: NH Nieuws

De bond vindt het belangrijk dat er gesport kan blijven worden. Na de persconferentie van maandag werd gesproken over het mogelijk stilleggen van de amateurcompetities gedurende drie weken, maar dinsdag besloot de KNVB hier van af te zien. 

Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. Alle competities, veld- en zaalvoetbal, blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema."

Het sluiten van de sportkantines heeft wel financiële gevolgen voor de clubs en verenigingen. De baromzet is voor veel clubs de belangrijkste bron van inkomsten. "Dat deze nieuwe maatregelen, ondanks complimenten van de minister-president aan de sport, zijn genomen, is een enorm zware klap voor alle verenigingen en de vrijwilligers die keihard werken om een veilige situatie voor haar leden te creëren", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

"We zijn blij dat we kunnen blijven voetballen, maar dit heeft wel enorme financiële consequenties"

KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee
Jan Dirk van der Zee - Foto: Pro Shots/Michael Potts

"We zijn blij dat we kunnen blijven voetballen, maar dit heeft wel enorme financiële consequenties voor de clubs en doet het verenigingsleven onwijs veel pijn." De KNVB en sportkoepel NOC*NSF hopen dat de overheid met financiële compensatie of een extra steunpakket komt voor de sportverenigingen.

"We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]