Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Wedstrijd Telstar voorlopig laatste met supporters: "Gelukkig kunnen we vanavond nog"

28 september 2020, 22.34 uur · Aangepast 29 september 2020, 14.24 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - De thuiswedstrijd van Telstar van vanavond zal voorlopig de laatste profvoetbalwedstrijd zijn geweest met toeschouwers op de tribune. Het kabinet kondigde vanavond aan dat er in ieder geval de komende drie weken geen publiek bij sportwedstrijden aanwezig mag zijn. "We zijn er doodziek van", zegt directeur van Telstar Pieter de Waard. 

Telstar supporters reageren op strengere coronamaatregelen - NH Nieuws

Het eerste fluitsignaal van de Witte Leeuwen tegen FC Den Bosch klonk vanavond om 21.00 uur, twee uur na het begin van de persconferentie waarin de strengere maatregelen bekend werden gemaakt. De maatregelen gaan morgen om 18.00 uur in, dus vandaag kunnen de supporters nog het stadion in. "Ik was als een kind zo blij dat we vanavond nog mochten, maar het is niet leuk."

Quote

"Het is verschrikkelijk zuur, maar gezondheid en welzijn gaan voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd"

Telstar-directeur pieter de waard

De directeur van Telstar, Pieter de Waard, noemt de strengere coronaregels een 'harde reset'. "Het is verschrikkelijk zuur", zegt hij. "Maar gezondheid en welzijn gaan voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd."

Begrip

De supporters van Telstar hebben begrip voor de maatregelen, maar veel vinden het ook erg jammer. "Gezondheid is belangrijk. Ik vind het alleen jammer dat het nu een groep raakt die het al zo moeilijk heeft", zegt een fan. "En het is jammer dat samen iets leuks doen weer moeilijker wordt."

"Ik ben geen viroloog, maar een voetbalsupporter", zegt een andere Telstar-fan. "Waarschijnlijk is het zo erg met de verspreiding van het virus, dat ze deze maatregelen hebben moet nemen in het voetbal en andere sectoren. "

Hopelijk twee voor twaalf

Ondanks de aangescherpte maatregelen is er nog wel hoop bij de supporters dat deze tijdelijk zijn. "Hopelijk is het twee voor twaalf en nog geen twaalf uur, en is dit allemaal tijdelijk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03