Ga naar Content

Uitgebreide terrassen mogen 10 dagen langer blijven staan

HAARLEM - Vanwege de herfstvakantie mag de horeca in Haarlem de uitgebreide terrassen 10 dagen langer neerzetten. Zo kunnen cafés en restaurants nog profiteren van extra omzet tijdens deze vakantie. Dan worden veel extra bezoekers in de stad verwacht.

Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

De horeca-ondernemers hebben om die verlenging gevraagd. Dit is nu goedgekeurd. De terrassen mochten worden uitgebreid zodat de horeca, na maandenlange sluiting vanwege de coronacrisis, meer gasten kon ontvangen de verloren omzet enigszins goedmaken. Tafels en stoelen moesten verder uit elkaar staan vanwege de 1,5 meterregel en daardoor kregen de ondernemers tot en met 15 oktober letterlijk ruimte om uit te breiden. Die periode is nu met 10 dagen verlengd.

Er zijn ook al horecatenten die gevraagd hebben voor het openstellen van het uitgebreide terras en terrasoverkappingen in de winter. De gemeente heeft daar nog geen beslissing over genomen en gaat eerst in overleg met Horeca Nederland, afdeling Haarlem.

De gemeente houdt er rekening mee dat de extra openstelling mogelijk meer geluidsoverlast betekent, maar drie van de vier wijkraden in het centrum van de stad hebben in ieder geval geen bezwaar tegen de verlenging met tien dagen. Een vierde wijkraad heeft niet gereageerd.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]