Ga naar Content

Romy (14) werd van haar fiets gegooid om een paar airpods

VENHUIZEN - De 14-jarige Romy kwam woensdagmiddag overstuur en met blauwe plekken en schrammen thuis. Het meisje werd op de Zuiderdijk achtervolgd door drie jongens op een scooter die haar van haar fiets afduwden, omdat ze haar airpods niet wilde afgeven. Moeder Judith Schuitemaker is erg geschrokken en wil er alles aan doen om er achter te komen wie de daders zijn. 

Foto: Google streetview / Adobe stock

Romy fietste eind van de middag rond 17.30 uur na haar bijbaantje richting huis over de Zuiderdijk tussen Hoogkarspel en Venhuizen. Achter zich hoorde zij al een tijdje een scooter rijden, ze namen gas terug en kwamen steeds naast haar rijden en riepen haar na.

Romy besloot niet te reageren. "Ik vind dat best wel dapper van haar", vertelt moeder Judith verder. "Maar nadat Romy niet reageerde gooiden ze handenvol chips naar haar. Ook hier reageerde ze niet op."De scooter bleef naast Romy rijden en de jongens geboden haar haar airpods af te geven, waarop Romy 'ga weg' riep.

"Ze is weer op de fiets gestapt en kwam helemaal overstuur thuis. Dat is schrikken"

Judith Schuitemaker - moeder

"De jongens haalden haar in en gaven een klap tegen het stuur. Romy is hard op het asfalt terecht gekomen. Er was niemand op de dijk om haar te helpen. Ze is weer op de fiets gestapt en kwam helemaal overstuur thuis. Dat is schrikken." Romy heeft erg veel last van haar arm en heeft er flink wat builen aan over gehouden en een gewonde knie.

De daders zaten volgens de moeder met zijn drieën op een Vespa motorscooter van het type GTS300. Ze zijn op andere plekken in Venhuizen en Grootebroek ook gezien. "Ik heb een foto van de drie jongens die op de scooter zitten en ze staan op camerabeelden in de buurt."

Terechtwijzing

Judith heeft aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart, vertelt een woordvoerder: "We doen onderzoek naar de poging tot beroving en vragen mensen die tips hebben contact met ons op te nemen." Wanneer Judith meer details heeft kan de politie haar mogelijk verder helpen. "Ik hoop gewoon dat deze jongens terecht worden gewezen; al is het door de politie of door hun ouders die hen herkennen. Als ik hoor dat mijn kind zoiets doet dan komt hij voorlopig het huis niet uit."

Romy moet de komende jaren dit stuk nog fietsen en dat vindt haar moeder geen prettig idee. "De schrik zit er goed in bij ons."

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook