Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

Dood aangetroffen Bussumse vrouw inderdaad vermoord, aangehouden man hoofdverdachte

22 september 2020, 12.10 uur · Aangepast 22 september 2020, 12.28 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - De vrouw die zaterdagochtend dood werd aangetroffen in een huis in Bussum is inderdaad door geweld om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie. De man die nog dezelfde dag werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood

Foto: Politie doet onderzoek in Bussumse woning - Caspar Huurdeman Fotografie

Voordat het lichaam van de vrouw werd gevonden, moet zich een drama hebben afgespeeld in het kleine Bussumse appartement. De politie werd in de vroege ochtend door een buurtbewoner gebeld dat er 'iets mis zou zijn' in de woning van het zeskoppige gezin. Toen de politie het appartement binnenkwam, bleek het al te laat. De vrouw was niet meer te redden. 

Vlak nadat de vrouw werd gevonden, werd de verdachte man aangehouden. Dat was ook het moment dat veel buurtbewoners wakker werden: de aanhouding ging gepaard met veel geschreeuw.

De aangehouden man zou volgens buurtbewoners de man van de omgebrachte vrouw zijn, maar de politie heeft dat tot nu toe nog niet bevestigd. Het stel had samen vier kinderen, die op het moment van het drama niet thuis waren.

De aangehouden man zit sinds zijn aanhouding vast en 'in alle beperkingen'. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en niet met anderen. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek

Het recherche-onderzoek naar de moordzaak is nog volop bezig. De politie heeft daarvoor al met meerdere getuigen gesproken, maar zoekt nog naar mensen die onder meer weten waar de opgepakte man verbleef voordat de vrouw gevonden werd.

Ook andere getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden opgeroepen zich te melden. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]