Gooi

NL
V

'Moordonderzoek in huis van jong gezin in Bussum'

20 september 2020, 13.44 uur · Aangepast 20 september 2020, 16.28 uur · Door Redactie

Bewoners van een hofje in Bussum zijn gisterochtend opgeschrikt door een forensisch onderzoek. Een medebewoonster zou dood zijn gevonden, waarop haar man is aangehouden. Maar wat er zich heeft afgespeeld blijft echter onduidelijk: de politie wil nog niks kwijt over de zaak. 

UPDATE: Inmiddels heeft de politie bevestigd dat het gaat om een dode vrouw. Lees hier meer.

Caspar Huurdeman Fotografie

De vrouw zou gisterochtend zijn gevonden in het appartementencomplex Nieuw Bellevue , nadat de politie was opgeroepen voor een reanimatie in een van de woningen van het hofje. Daarna is er direct een groot onderzoek opgestart.

Het onderzoek richt zich op de woning van een gezin met jonge kinderen. Voor de deur staan kinderfietsjes. Buurtbewoners vertellen dat het gezin bestaat uit een man, een vrouw en vier jonge kinderen. De deur van de woning is inmiddels afgesloten en verzegeld door de forensische opsporing.

'Man aangehouden'

Een buurtbewoner vertelt aan NH Nieuws dat hij gistermiddag rond 15.00 uur een lijkwagen zag binnenrijden op het hofje, waar later het lichaam van zijn benedenbuurvrouw in werd gebracht. Ook heeft hij gehoord dat haar man is aangehouden voor moord of doodslag. De kinderen zouden zijn opgevangen door de kinderbescherming. 

Niemand heeft wat meegekregen van het incident zelf. De buren verklaren geen schoten of iets anders gehoord te hebben. 

Het huis van het gezin dat is verzegeld door de politie - NH Nieuws / Floris van der Woude

Een directe buurman van het gezin zegt vooral geschrokken te zijn. "Je schrikt er wel van. Als het aan de andere kant van Bussum gebeurt dan sta je er niet bij stil", zegt hij. "Maar dit gebeurt naast de deur, zo dichtbij. Dat vind ik wel heftig."

Onderzoek

Gisteren werd de hele dag sporenonderzoek gedaan in en bij de woning. Ook vandaag zijn er weer rechercheurs aanwezig in het complex. 

De politie Midden-Nederland komt later vandaag met meer informatie.