Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Veel te druk op circuit Zandvoort, event voortijdig beëindigd: "Grote chaos"

20 september 2020, 16.51 uur · Aangepast 20 september 2020, 18.46 uur · Door Redactie

ZANDVOORT - Het evenement Supercar Sunday, dat vandaag werd georganiseerd op het circuit van Zandvoort, is voortijdig stilgelegd. Er kwamen veel meer bezoekers op af dan vooraf verwacht. 

Foto: Drukte op circuit Zandvoort - Foto via Twitter (@Edrik__)

Het evenement is uiteindelijk door het circuit stilgelgegd, in samenspraak met de gemeente Zandvoort en de veiligheidsregio. Dat gebeurde toen - volgens de gemeente - de bezoekersstroom niet meer gehandhaafd kon worden. 

Aansluitend is ook het programma vroegtijdig stopgezet. Buiten het evenemententerrein van het circuit was het ook druk, mede door de combinatie van het mooie weer en spontane strandbezoekers.

Hoeveel bezoekers er precies waren, is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van het circuit waren er 4.000 kaarten verkocht, maar verkocht de organisatie ook nog kaarten ter plekke. 

'Grote chaos'

Het evenement had een vergunning van de gemeente Zandvoort. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft het circuit goed gehandeld door het evenement stil te leggen. "Heel goed dat zij hun verantwoordelijkheid nemen."

Via Twitter werd een groot deel van de dag geklaagd over grote drukte bij het circuit. Op foto's valt ook te zien dat voldoende afstand houden niet altijd mogelijk bleek. 

tekst gaat door onder de foto

Foto: Drukte op circuit Zandvoort - Foto via Twitter (@Edrik__)

"Het was een grote chaos in Zandvoort", vertelt Jeroen van Kesteren, autosportjournalist van Trackside Legends, die kaartjes had gekocht voor het evenement. Hij zou samen met zijn dochtertje naar Zandvoort gaan, maar kwam al op de weg bij Bloemendaal in de file. 

Eenmaal aangekomen in Zandvoort, kon hij het circuit al niet meer op. Zijn VIP-ticket had hij dus voor niets gekocht. "Het is als bezoeker heel lastig inschatten hoe druk het is. Je gaat er vanuit dat de organisatie het verantwoord organiseert."

Risicogebied

Het auto-evenement begon vanochtend om 9.00 uur. Vooraf had de organisatie bekendgemaakt zich aan de maatregelen te houden. "Deze kans pakken wij dan ook met beide handen aan", valt te lezen op de site. "Om dit zo goed en veilig mogelijk te doen, zullen wij alle stappen nemen om ons aan de 'social distance' (1,5 meter afstand) en de door de overheid bekende voorwaarden te houden."

Een kaartje voor het evenement kostte 30 euro. Tijdens het evenement waren meerdere luxe auto's te zien. Ook kon men een rondje rijden over het circuit. 

tekst gaat door onder de tweet

De regio Kennemerland, waar Zandvoort onder valt, is door de overheid bestempeld als corona-risicogebied. Vanaf vanavond gelden dan ook strengere maatregelen. Zo zijn bijeenkomsten met meer dan 50 personen niet altijd meer toegestaan en moet ook de horeca eerder sluiten. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]