Ga naar Content

Ajax fit voor eerste thuiswedstrijd tegen RKC waalwijk

AMSTERDAM - Lisandro Martinez is fit voor de wedstrijd van zondag van Ajax tegen RKC Waalwijk. De Argentijn ontbrak vorige week in het uitduel tegen Sparta Rotterdam (0-1) vanwege een blessure. 

Foto: Pro Shots/Mischa Keemink

Martinez is een belangrijke kandidaat om Nicolas Tagliafico te vervangen. De Argentijnse linksback moet een schorsing van een wedstrijd uitzitten vanwege de rode kaart die hij tegen Sparta kreeg.

Belangstelling Dest

Sergino Dest kan ook links in de defensie spelen. Hij staat echter in de belangstelling van Bayern München. Voor trainer Erik ten Hag is dat geen reden om hem buiten zijn selectie voor het duel met RKC te houden.

"We praten in z'n algemeenheid over mooie clubs in Europa", reageerde Ten Hag op de eventuele transfer van Dest.  "Bayern München is een hele mooie club in Europa. Ik richt mij op Ajax en ik heb het niet over andere clubs, want ik wil dat hij blijft."

Tekst gaat verder onder de video

"Ik richt mij op Ajax en ik heb het niet over andere clubs, want ik wil dat hij blijft."

Ajax-trainer Erik TEN HAG

Erik ten Hag: "Ik maak mij helemaal geen zorgen over de verdediging" - NH Nieuws

Ten Hag vindt het een mooi compliment voor zijn spelers dat de 'allergrootste clubs' belangstelling tonen. "Hoeveel clubs hebben dat in de afgelopen twee jaar gedaan in Europa? Dat is natuurlijk fantastisch. Een nadeel is inderdaad dat je elke keer opnieuw begint. Dat hebben we nu voor het tweede jaar op rij."

Tekst gaat verder onder de video

"Een nadeel is inderdaad dat je elke keer opnieuw begint. Dat hebben we nu voor het tweede jaar op rij"

Trainer erik ten hag

Erik ten Hag: "Hij is wederom een speler van Ajax die in de belangstelling staat van grote clubs" - NH Nieuws

Variaties in aanval

Met Zakaria Labyad in de spits en Quincy Promes als aanvallende middenvelder wist Ajax de goed georganiseerde defensie van Sparta onvoldoende in verlegenheid te brengen. Ten Hag oefende afgelopen week ook met een aanval bestaande uit centrumspits Dusan Tadic en de Brazilianen David Neres en Antony op de flanken. "Die optie speelt zeker door mijn hoofd", erkende hij. "Maar met Labyad in de spits hebben in de voorbereiding gevarieerd aangevallen. Dat liep ook erg goed." Ajax versloeg RKC Waalwijk in de voorbereiding met 6-1.

Ajax- RKC Waalwijk begint zondagmiddag om 16.45 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]