Sport

Trainer Wim Jonk sleutelt aan basiself FC Volendam

17 september 2020, 14.54 uur · Aangepast 17 september 2020, 16.37 uur · Door Redactie

VOLENDAM - Twee dagen na de teleurstellende 1-3 thuisnederlaag tegen NEC heeft FC Volendam-trainer Wim Jonk zijn conclusies getrokken. Hij past zijn basisteam voor de uitwedstrijd tegen Helmond Sport op twee plekken aan. 

Voorbeschouwing Helmond Sport - FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

Afgaande op de laatste training krijgt Zakaria el Azzouzi rechts voorin een basisplaats. Dat gaat ten koste van Nick Doodeman. Links voorin keert Ibrahim el Kadiri terug. Alex Plat zakt van het middenveld terug naar een plek centraal achterin waar de laatste twee duels Mike Eerdhuijzen speelde als vervanger van de geblesseerde Micky van de Ven. Franco Antonucci is fit genoeg om opnieuw te beginnen.

Volgens Jari Vlak betekent deze speelwijze op de training niet automatisch dat het elftal in Helmond er daadwerkelijk zo uitziet. "Het is vaak genoeg dat het op de wedstrijddag toch weer anders is." Ook Jonk houdt de kaarten desgevraagd tegen de borst. "We kijken naar alle opties die we hebben. In mijn hoofd is de knoop doorgehakt, maar wat dat is zien we morgen wel." 

Quote

"In mijn hoofd is de knoop doorgehakt"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Naast Van de Ven ontbreken bij FC Volendam uiteraard ook nog de al langer geblesseerde Kevin Visser, Mo Betti en Dean James. 

De aftrap bij Helmond Sport - FC Volendam is vrijdagavond om 18.45 uur. Edward Dekker doet live-verslag op NH Radio. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio