Ga naar Content

Trainer Wim Jonk na de 1-3 tegen NEC: "Kleuterklaswerk"

VOLENDAM - Trainer Wim Jonk had er na afloop van de 1-3 nederlaag tegen NEC flink de smoor in. "Ik had gehoopt dat we verder waren, maar blijkbaar moeten we dingen terughalen", aldus de Volendammer. 

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Al vrij snel zag ik dat de spirit er niet in zat en dat ze de afspraken niet nakwamen", analyseert Jonk waar het dinsdagavond misging met zijn ploeg. "We werden passief en dat heb ik lange tijd bij ons niet gezien."

Tekst gaat verder onder de video

"We werden passief en dat heb ik lange tijd bij ons niet gezien"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Trainer Wim Jonk - NH Sport/Edward Dekker

Bij rust keek FC Volendam tegen een 0-2 achterstand aan. Met een dubbele wissel (El Azzouzi en El Kadiri voor Eerdhuijzen en Deul) kreeg de thuisploeg in de tweede helft weer meer energie. Het leverde kansen op, maar tot de 93e minuut geen doelpunt.

Direct na de 1-2 van Martijn Kaars, maakte NEC 1-3. Ook daar was Jonk niet over te spreken. "Dat vond ik kleuterklaswerk. Dat heb ik ook zo benoemd. Je hebt nog één kans. Dan moet je die ene bal niet opbouwen, maar lang spelen."

Kun je een beetje slapen na zo'n wedstrijd? 
"Ja, want het is zo weer vrijdag. We moeten snel de boel bijelkaar rapen." 

Is het tijd voor draconische maatregelen?
"Dat is praat van een journalist,  nee dat is nergens voor nodig."

"Ik moest tot de zestigste minuut spelen, maar ik wilde meer om de ploeg te helpen"

FC Volendam-speler Franco Antonucci

Lichtpuntje was dat Franco Antonucci in de basis begon en zo'n 65 minuten speelde. Dat was voor het eerst in ruim een half jaar. Hij kampte met kramp toen hij eruit ging. "Ik moest eigenlijk tot de zestigste minuut spelen, maar ik wilde meer om de ploeg te helpen. Daarna kon ik niet meer. Nu ben ik wat stijf, maar niks ernstigs."

Kijk hieronder het gehele interview met Franco Antonucci

Franco Antonucci vraagt om geduld - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]