FC Volendam krijgt nieuwe tik, 3-1 thuisnederlaag tegen NEC

VOLENDAM -  Ook na de derde speelronde in de eerste divisie wacht FC Volendam nog altijd op de eerste overwinning. Dinsdagavond bleek NEC in Volendam met 3-1 te sterk. De ploeg van trainer Wim Jonk liep de schade voor rust op en bleek die in de tweede helft, ondanks een enorm offensief, niet meer te kunnen repareren.

FC Volendam begon met Franco Antonucci voor het eerst in de basis. Zijn entree ging ten koste van Ibrahim El Kadiri. In de openingsfase creëerden beide ploegen kansen. Voor FC Volendam bleek voormalig Ajax-keeper Norbert Albals een sta-in-de-weg. Hij redde op een kopbal van Marco Tol en schoten van Antonucci en Boy Deul.

De grootste kansen waren voor de gasten: Joep van der Sluijs raakte na tien minuten de lat en daarna moeste keeper Nordin Bakker nog twee keer ingrijpen op schoten van Elayis Tavsan.

Schitterende goals NEC

In de 23e minuut prikte NEC raak. Een fraaie aanval over de as van het veld bracht Rangelo Janga in stelling die in de zestien meter Tavsan vond en de oud-Telstar-speler schoot raak 0-1.

Vier minuten later verdubbelden de NIjmegenaren de score na andermaal een wonderschone aanval, opgezet aan de rechterkant door Ole ter Haar Romeny. Via Tavsan belandde de bal helemaal aan de andere kant bij Souffan Elkarouani die met zijn voorzet Janga in staat stelde om de 0-2 binnen te koppen.

Het enige gevaar dat de thuisclub daar nog tot de rust tegenover stelde, was een kopbal van Marco Tol op de bovenkant lat.

Tekst gaat verder onder de tweet

Dubbele wissel

Met Zakaria El Azzouzi en Ibrahim El Kadiri in de ploeg voor Mike Eerdhuijzen en Boy Deul zette FC Volendam NEC direct na rust met de rug tegen de muur. Dat leverde een gevaarlijk schot van Antonucci op en een fenomenale redding van Alblas op een kopbal van Kaars. De keeper onderscheidde zich in de 65e minuut andermaal met een redding op een kopbal van Kaars. Zo groeide, net als tegen Jong FC Utrecht, de doelman van de tegenstander uit tot de man van de wedstrijd. Wat FC Volendam ook probeerde, de nul leek niet van het scorebord te willen.

Diep in de blessuretijd lukte het Kaars dan eindelijk om van dichtbij de keeper te passeren, maar die treffer kwam te laat. Direct na die goal verdubbelde Janga de marge weer en zette de 1-3 eindstand op het bord.

FC Volendam zakt door de nederlaag naar de zeventiende plaats. Vrijdag gaan de Volendammers op bezoek bij Helmond Sport.

Opstelling FC Volendam: Bakker; B. Plat (Johnson/83), Tol, Eerdhuijzen El Kadiri/46), Murkin (Panka/75); J. Vlak, Deul (El Azzozui/46), A. Plat; Doodeman, Kaars en Antonucci (Ben Sallam/68)