Ga naar Content

Voorbeschouwing: dag van de waarheid voor AZ in Kiev

KIEV - AZ speelt dinsdagavond tijdens de derde voorronde van de Champions League een uitwedstrijd bij Dinamo Kiev. Voorafgaand aan het belangrijke affiche hield de selectie van trainer Arne Slot een stadswandeling in de Oekraïnse hoofdstad. NH Sport was erbij en blikt vooruit op de belangrijke wedstrijd met trainer Arne Slot en de Oekraïnse voetbalverslaggever Vladyslav Urubkov.

Voorbeschouwing Dinamo Kiev - AZ - NH Nieuws

Voor trainer Slot is het lastig om in te schatten hoe de kansenverhoudingen zijn voorafgaand aan de wedstrijd. "De laatste keer dat wij tegen een Oekraïnse tegenstander hebben gespeeld was tegen Mariupol. Dat is toch wel een heel zwakkere ploeg dan Dinamo Kiev. Volgens mij speelde Ajax hier twee jaar geleden. Maar goed, dat was een ander Ajax en een ander Dinamo Kiev. Het is heel moeilijk om ze kansenverhouding hier weer te geven", aldus de oefenmeester. 

"Op sportief gebied is dit niet de beste periode van Dinamo Kiev"

voetbalverslaggever vladyslav urubkov

Volgens Urubkov is de beste tijd van Dinamo Kiev inmiddels voorbij. "Het is de club met de meeste landstitels in Oekraïne", vertelt hij. "Maar op dit moment staat de club meer bekend om haar historie. Op sportief gebied is het niet de beste periode uit de clubgeschiedenis. Kiev is al vier jaar geen landskampioen geworden en bovendien is er al vier jaar geen Champions League meer gespeeld."

Dinamo Kiev - AZ begint vanavond om 19.00 uur. De winnaar van de wedstrijd plaatst zich voor de play-offs om een Champions League-ticket. Alles rondom het treffen is uiteraard te volgen via het Twitter-account van NH Sport. Na de wedstrijd zijn ook de reacties te zien op onze kanalen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]