West-Friesland

Mogelijke installatie voor wietplantage gevonden achter afgebrand pand in Enkhuizen

15 september 2020, 13.12 uur · Aangepast 15 september 2020, 15.00 uur · Door Redactie

Whatsapp

ENKHUIZEN - Achter het appartementencomplex waar afgelopen weekend brand woedde, is een installatie van een mogelijke wietplantage aangetroffen die op het punt stond om te starten. "Er zijn een aantal voorwerpen gevonden die gebruikt kunnen worden voor een plantage. De ervaring leert dat het meestal om hennep gaat, maar het zou ook om de teelt van een andere plant kunnen gaan", vertelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan NH Nieuws. 

NH Nieuws/Isabel Broersen

De brand ontstond zaterdagnacht in een appartementencomplex aan de Westerstraat waardoor twintig woningen ontruimd moesten worden. Tijdens het ontruimen kwam de politie in de berging aan de achterzijde van het pand, de mogelijke plantage tegen. De politie laat weten dat de installatie niets te maken heeft met het onstaan van de brand. 

Door de ernst van de brand zal de oorzaak volgens de politie onduidelijk blijven.  "Wij hebben in ons onderzoek geen oorzaak kunnen vinden. Het pand is zodanig verbrand dat dit niet meer te achterhalen is’’, liet Sintenie eerder vandaag weten aan het Noordhollands Dagblad. "We weten dat de brand bovenin ontstaan is. We hebben de bewoners gesproken, maar die weten de oorzaak niet.’’

In gesprek met verhuurder

De politie kan dus niet met zekerheid zeggen dat de installatie in de berging van het pand bedoelt was voor een wietplantage. Wel laten ze weten in gesprek te gaan met de verhuurder. "Voor het bedrijfsmatig kweken van planten heb je een vergunning nodig dus we gaan kijken of de verhuurder die heeft", laat Sintenie weten. 

Buurtbewoners reageren dinsdagmiddag verbaasd op het bericht dat er apparatuur voor een wietplantage is gevonden in een berging achter het pand. "Wie zegt dat het om een wietplantage gaat? Wie weet wilde deze persoon wel tomatenplantjes verbouwen", aldus een verbaasde buurtbewoner. 

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Whatsapp