Ga naar Content

Warme dagen op komst, maar regionale hittegolf blijft uit

NOORD-HOLLAND - Er zijn een aantal warme nazomerdagen op komst. Vandaag en morgen stijgt het kwik ruim boven de 25 graden uit. Volgens NH-weerman Jan Visser is er echter geen sprake van een regionale hittegolf.

Foto: ANP

In de zuidelijke provincies is de kans op een regionale hittegolf wel aanwezig. In Noord-Holland dalen de temperaturen na woensdag weer iets, al blijft het relatief gezien erg warm voor de tijd van het jaar. Vandaag wordt het in Amsterdam zo'n 27 graden tegen het einde van de middag. Morgen kan de temperatuur lokaal oplopen tot 30 graden.

De airco's mogen dus weer van stal, al zal het 's nachts een stuk aangenamer zijn dan tijdens de vorige hittegolf in augustus. Toen bleef de temperatuur regelmatig boven de 20 graden, nu daalt het naar een graad of 15. Daardoor is het ook 's morgens een stuk aangenamer.

Hittegolf

In augustus was er sprake van een hittegolf van recordlengte. Omdat veel mensen niet op vakantie gingen door het coronavirus en het afkondigen van code oranje voor hun favoriete vakantielanden, was het enorm druk op de Noord-Hollandse stranden.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.