Ga naar Content

Een jongensdroom komt uit voor AZ-aanwinst Karlsson: "Betekent veel voor me"

ALKMAAR - Met een brede glimlach poseerde Jesper Karlsson voor elke foto in de persruimte van het AZ-stadion. De snelle aanvaller is zeer content met zijn vijf-jarige contract bij AZ. "Dit betekent heel veel voor me", zegt de 22-jarige Zweed, die over komt van Elfsborg.

Jesper Karlsson nieuwste aanwinst van AZ - NH Nieuws

"Ik droomde als kleine jongen er al van om buiten Zweden te spelen", vertelt Karlsson vlak na het ondertekenen van zijn contract. "Nu ik hier bij AZ kan spelen komt er een droom voor me uit."

Karlsson is een aanvaller die vooral op de linkerflank speelt. Bij z'n oude club Elfsborg scoorde hij in 18 wedstrijden negen maal en gaf hij vijf assists. "Ik ben snel en hou ervan om te dribbelen en m'n tegenstander op te zoeken. En mijn sterkste eigenschap is het afronden op de goal."

Bekijk de video hierboven voor het interview met Karlsson.

"Hij zal de druk opvoeren bij andere aanvallers"

directeur voetbalzaken max huiberts

Eerder deze week liet Max Huiberts, directeur voetbalzaken van de Alkmaatders, al weten dat AZ bezig is met het binnenhalen van een aanvaller. huiberts is dan ook zeer tevreden met de Zweedse aanvaller. "Hij is een rechtsbenige buitenspeler met scorend vermogen. Hij zal de druk opvoeren bij andere aanvallers."

Bekijk de reactie van Huiberts over  Karlsson hieronder. Tekst loopt verder onder de video.

Max Huiberts over aanwinst Jesper Karlsson - NH Nieuws

De AZ-fans moeten nog wel even geduld hebben om Karlsson te mogen aanschouwen. De tweevoudig Zweeds international speelt nog een paar wedstrijden voor Elfsborg. Wanneer AZ zich plaatst voor de play-offs van de Champions League, dan speelt hij twee wedstrijden in Zweden. Verliest AZ dinsdag van Dinamo Kiev, dan speelt Karlsson nog vier wedstrijden voor Elfsborg.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]