Ga naar Content

Zweedse Karlsson lijkt dé aanvallende versterking voor AZ

ALKMAAR - AZ lijkt in de zoektocht naar aanvallende versterking uit te zijn gekomen bij de Zweedse Jesper Karlsson. De 22-jarige aanvaller is volgens Zweedse media op weg naar Alkmaar voor de medische keuring. 

Foto: Pro Shots/Johanna Lundberg

Karlsson komt over van het Zweedse Elfsborg. De tweevoudig Zweeds international kan voorin op meerdere posities uit de voeten, maar vorig seizoen speelde hij vooral als linker vleugelaanvaller. 

In de Zweedse competitie was Karlsson afgelopen seizoen op dreef. Hij speelde 18 wedstrijden waarin hij goed was voor 9 goals en 5 assists. De Alkmaarders zouden zo'n 2,5 miljoen euro willen neerleggen voor de aanvaller, die nog een contract heeft tot eind 2021. 

Scandinavië en AZ

AZ is bekend met Scandinavische spelers in het team. Eerder speelden de Zweden Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Muamer Tankovic en Mattias Johansson voor de club en op dit moment spelen er ook nog vier Scandinaviërs: drie Noren (Evjen, Svensson en Midtsjø) en één IJslander (Gudmundsson). 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]