Ga naar Content

Financiële steun voor Cinebergen, International Holland Music Sessions en Kunst10Daagse

BERGEN - Cinebergen, International Holland Music Sessions en de Kunst10Daagse krijgen dit jaar extra financiële steun van gemeente Bergen. Daarnaast wordt een bedrag gereserveerd voor mogelijke tegenvallers die dit jaar nog kunnen ontstaan in de culturele sector en voor alternatieve voorstellen van culturele organisaties om in aangepaste vorm de programmering te hervatten. 

Foto: Adobe Stock/Cinebergen

Het betreft een eenmalige aanvullende subsidie van maximaal 85.000 euro. Het bedrag komt overeen met de extra uitkering die de gemeente krijgt vanuit het gemeentefonds.

De cultuursector in Bergen liep flinke schade op nadat bezoekers wegbleven en evenementen niet doorgingen. Naast financiële ondersteuning van de gemeente wordt ook een beroep gedaan op het cultureel noodfonds van de provincie. 

Culturele infrastructuur

De organisaties zetten zelf ook een deel van hun eigen vermogen in. Wethouder Antoine Tromp: "Hiermee houden we in ieder geval de minimale culturele infrastructuur van Bergen in stand. Per organisatie is de financiële hulp maatwerk. Het gevaar op de langere termijn is hiermee niet afgewend, maar deze instellingen kunnen in ieder geval nu door tot het einde van het jaar. We kijken nu al naar eventuele mogelijke maatregelen voor 2021."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook