Ga naar Content

Ruim 130 coronatests zoek in Purmerend: "We gaan dit tot op de bodem uitzoeken"

PURMEREND - De GGD Zaanstreek-Waterland is 132 coronatesten kwijtgeraakt. Het gaat om testen die donderdagochtend zijn afgenomen bij de teststraat aan de Gorslaan in Purmerend. "We gaan dit tot op de bodem uitzoeken", benadrukt de GGD. 

Drukte bij teststraat GGD in Purmerend - Foto: Inter Visual Studio / Haico Kats

De testen zijn nog niet boven water, erkent plaatsvervangend directeur Amar Voogt op NH Radio. "We hebben getuigen gesproken die hebben gezien dat de buisjes wel in een koffer zijn gezet, maar het lijkt erop dat de buisjes het lab niet hebben bereikt."

Niet aangekomen

De GGD deed de ontdekking toen ze het lab belde om te vragen waarom de uitslag van de betreffende test zo lang op zich liet wachten, aldus Voogt. "Dat hebben we uitgezocht, en toen bleek dat er 132 buisjes niet waren aangekomen."

Gedupeerde mensen zijn inmiddels op de hoogte gebracht. "Op negen mensen na hebben we gisteren iedereen kunnen bereiken." Bijna alle mensen hebben zich inmiddels opnieuw laten testen, bevestigt de plaatsvervangend directeur. Vandaag volgt ook voor de laatste mensen een hertest.

'Heel vervelend'

Een vrouw uit De Rijp laat NH Nieuws weten het 'heel vervelend' te vinden. Haar 16-jarige zoon probeerde vanaf vorige week maandag een afspraak te maken, kon uiteindelijk op donderdagochtend terecht, maar ontdekte dat zijn test was kwijtgeraakt en moest daarom terugkomen voor een nieuwe test. 

Gisteren is hij opnieuw getest. "Maar ik wil gewoon weten wat er met die tests is gebeurd, en waar ze zijn beland."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook