Start van hoofdcontent

Sport

nl

Fraai avontuur voor Justin Baas in Thailand: "Het beste totaalplaatje"

6 september 2020, 15.37 uur · Door Redactie

RATCHABURI - Justin Baas (20) maakte deze zomer de opmerkelijke overstap van AZ naar Ratchaburi Mirt Phol uit Thailand. Een mooi avontuur voor de verdediger uit Hoorn, die naast AZ in het verleden ook voor Always Forward en FC Volendam speelde. 

Pro Shots / Toon Dompeling

"Er was niet veel perspectief voor mij bij AZ voor komend seizoen", vertelt Baas, die ook international van de Filipijnen is. "Dan ga je toch om je heen kijken en bekijk je welke aanbiedingen er zijn. Er was wel wat interesse in me, vooral na de interlandperiode. Dan leg je alles naast elkaar neer en kijk je wat het beste totaalplaatje is. Op die manier ben ik bij Ratchaburi gekomen."

Tot op heden heeft Baas het prima naar zijn zin in Thailand. Iedere dag is het zo'n 35 graden. "Maar dat ben ik wel gewend door mijn periode in de Filipijnen", vertelt de rechtspoot. "Het is ongeveer hetzelfde klimaat en dezelfde cultuur als daar. De faciliteiten zijn hier ook echt top. Uit gesprekken met de technisch directeur werd al duidelijk dat de faciliteiten te vergelijken zijn met de Europese top. Het stadion is heel mooi en het grasveld ligt er top bij. Ze hebben veel geld in Thailand en daarvan steken ze veel in de faciliteiten."

Totaalplaatje

"Het is een mooi avontuur, maar ik ben hier voor het totaalplaatje", vervolgt Baas. "De technisch directeur zei dat ik naar bijvoorbeeld China of naar Frankrijk kan gaan als ik het goed doe. In de voorbereiding kan je je in de kijker spelen tegen grote Europese clubs. Daar spelen we tegen, omdat de baas van deze club ook aandelen heeft in andere clubs."

Tekst gaat verder onder de foto

Pro Shots / Jeffrey Van Bakel

Baas verwacht dat zijn ploeg mee gaat spelen om de landstitel dit jaar. "Voetballend zijn we een heel goede ploeg", zegt hij. "Ik verwacht dat we, als we de komende elf wedstrijden goed spelen, ons kunnen plaatsen voor de Asian Champions League. Dan moeten we in de top-vier belanden. Ik denk dat , als we de komende wedstrijden winnen, dat heel dichtbij komt."

"Er zijn hier al meer dan honderd dagen geen mensen positief getest"

voetballer justin baas

Om het coronavirus maakt Baas zich weinig zorgen. "Er zijn hier al meer dan honderd dagen geen mensen positief getest", legt hij uit. "Mensen die uit het buitenland komen moeten verplicht twee weken in quarantaine in een hotel. Dat heb ik ook moeten doen. Je komt het land alleen binnen met een Thais paspoort of met een heel goede reden. Anders kom je er niet in. Je moet een test doen voor je het eiland op mag. Daarna ga je een bus in en moet je naar je hotel .Daar ben ik vervolgens ook twee keer getest. Je zit er vijftien dagen en daarna ben je vrij om lekker te bewegen."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]