Ga naar Content

AZ-spelers op schot bij ruime kwalificatiezege Jong Oranje

ZHODZINA - Myron Boadu, Dani de Wit en Teun Koopmeiners hebben vrijdagavond indruk gemaakt bij Jong Oranje. De AZ-spelers maakten vijf van de zeven goals op bezoek bij Jong Belarus: 0-7.

Foto: Pro Shots / Paul Meima

Boadu zorgde binnen twee minuten al voor de openingstreffer. De spits van AZ kon vrij intikken bij de tweede paal. Snel daarna versierde De Wit een strafschop. Vanwege hands kreeg de Belarus-verdediger zelfs rood en aanvoerder Koopmeiners bleef koel vanaf elf meter: 0-2 na acht minuten.

Twee debutanten

Boadu zorgde met zijn tweede van de avond voor de 0-3 ruststand. Na de thee scoorde De Wit twee keer; een kopbal en een wippertje. In de slotfase wisten invallers Kaj Sierhuis uit Jisp en Abdou Harroui de score verder op te voeren. Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch en ex-Ajacied Mitchel Bakker maakten hun debuut. Zij hadden beiden een basisplaats.

Na vijf EK-kwalificatiewedstrijden heeft Jong Oranje de volle buit met vijftien punten. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK Onder 21 van volgend jaar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]