Ga naar Content
Haarlem

Historische F1-race doet verlangen naar het echte werk: "Maar deze maken wel véél geluid"

6 september 2020, 09.00 uur · Aangepast 6 september 2020, 16.42 uur
Door: Geja Sikma · Foto: NH Nieuws

ZANDVOORT - Het zijn niet de F1-bolides die de racefans het allerliefst dit jaar op het circuit van Zandvoort hadden willen zien. Maar de oude wagens uit de vorige eeuw mogen ten minste hun rondjes rijden.

De tribune zit niet vol, omdat er maar een beperkt aantal kaarten verkocht konden worden voor de Historic Grand Prix 2020. In juni werd nog besloten de races nog zonder publiek te laten rijden, maar een maand later blijkt dat door versoepeling van de coronamaatregelen van het rijk publiek toch mogelijk is. Alleen ligt de focus dit jaar meer op de races dan op de aankleding van het circuitpark met oude bolides. 

De bezoekers die er zijn, verzamelen zich vooral tijdens de 'Masters Historic Formula One' op de tribune. "Die maken véél geluid, echt wel", is de constatering van een jonge racefan. "Het lijkt alsof de Formule 1 van nu veel minder geluid maakt dan deze." 

Historische F1 goedmakertje? - NH Nieuws / Geja Sikma

Vooral de zeswieler, een bijzondere F1-bolide uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, rijdt knallend uit de pitstraat weg. De fotografen op de tribune halen hun schouders op. "Ik heb liever de moderne Formule 1, waar veel meer pit in zit", klinkt het.

De Historische F1-race doet de racefans nog meer verlangen naar volgend jaar, mits de corona niet weer roet in het eten gooit. "Ik hoop dat het volgend jaar gewoon normaal doorgaat."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]