Ga naar Content

Gratis sport- en cultuurproject groot succes: "Leuk om andere activiteiten te doen"

ZAANDAM - Met maar liefst honderd kinderen is de allereerste Cultuur@Cruyffcourt in Zaandam van start gegaan. Straatvoetballer Edward van Gils is blij. "Kinderen spelen een stuk minder buiten, dus als we dit soort dingen organiseren, waarin je ziet dat ze in grote getalen komen, dan denk ik dat het alleen maar super belangrijk voor de kinderen is."

Tipi's maken tijdens Cultuur@Cruyffcourt, waar FluXus ook aanwezig was - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Elke woensdagmiddag tot en met 21 oktober zijn de activiteiten op de Veldbloemweg te vinden. De organistoren hopen dat de kinderen naast freerunning en dans ook andere cultuuractiviteiten ontdekken. 

Kinderen en cultuur

"Cultuur is een ondergeschoven kindje over het algemeen." Organisator Bas Husslage hoopt dan ook dat kinderen het meer gaan doen. "Je leert een kant van jezelf kennen die je nog niet kende."

Straatvoetballer Edward is wereldberoemd, maar komt toch nog graag terug in 'zijn buurt'. Hij vertelt dat voetbal hem door moeilijke periodes heeft geholpen. Edward: "Ik heb mijn centjes ermee verdiend en een bepaalde status behaald, daarom denk ik dat ik bij de jongeren binnen kan komen als ik wat zeg."

Extra workshops

De blije koppies verlaten enthousiast het veld en sommige kinderen denken al aan hun volgende activiteit. Als de kinderen enthousiast blijven, hoopt de organisatie dat de kinderen zich aanmelden voor een sport- of cultuurclub.

Voor volgende week is er goed nieuws, want er wordt een extra workshop toegevoegd, zodat alle kinderen weer mee kunnen doen. Aanmelden kan hier! 

Gratis sport- en cultuur in Zaandam - NH Nieuws

Sommige gezinnen hebben het niet zo breed, maar juist die doelgroep hoopt de organisatie te bereiken. Sport en cultuur is namelijk voor iedereen en er zijn subsidies voor, waar het Jeugdfonds Sport & Cultuur graag in ondersteunt. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.