Ga naar Content

Gerelateerde videos

Arne Slot met AZ naar Oekraïne: "Wij houden ons toch al aan een soort van quarantaineregels"

WIJDEWORMER - De tegenstander van AZ in de derde voorronde van de Champions League is bekend. De Alkmaarders moeten het in Oekraïne opnemen tegen Dinamo Kiev. Een lastige tegenstander volgens AZ-trainer Arne Slot.

"Dinamo Kiev heeft nog niet zo lang geleden de finale van de Oekraïense supercup gewonnen van Sjachtar Donetsk", zegt de oefenmeester in een reactie op de loting. "En Sjachtar Donetsk heeft in de halve finale van de Europa League gestaan. Om heel goed te kunnen beoordelen hoe sterk ze zijn zullen we de komende tijd nog wat meer onderzoek moeten doen. Maar feit is dat je in deze fase altijd een geduchte tegenstander treft."

"Feit is dat je in deze fase altijd een geduchte tegenstander treft"

AZ-trainer ARNE SLOt

AZ moet dus afreizen naar Kiev, een gebied waarvoor door het ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje is afgegeven. Toch maakt Slot zich daar niet al te druk om. "Wij gaan daar op een hele andere manier heen dan wanneer dan je op vakantie gaat. Als wij voor een Europese wedstrijd afreizen dan zijn we altijd al heel erg afgeschermd. Wij houden ons toch al aan een soort van quarantaineregels als we Europese wedstrijden hebben. "

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]