Ga naar Content

'Donny van de Beek is eruit en kiest voor Manchester United'

AMSTERDAM - Het is vrijwel zeker dat Donny van de Beek per direct overstapt van Ajax naar Manchester United. De NOS meldt dat de middenvelder ervoor heeft gekozen om zijn loopbaan bij de Engelse grootmacht voort te zetten. 

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

De afgelopen weken werden de verhalen rond het vertrek van Van de Beek (23) steeds sterker. Die verhalen werden bevestigd doordat hij zaterdag niet in de wedstrijdselectie werd opgenomen voor het oefenduel met Eintracht Frankfurt. Ten Hag gaf na die wedstrijd toe dat Van de Beek aan het onderhandelen is over een transfer. 

Akkoord

Van de Beek, Nederlands international, doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en maakte in 2015 zijn debuut voor de hoofdmacht. Meerdere media melden zondagavond dat hij ook persoonlijk akkoord is. voor een contract voor vijf seizoenen. United betaalt Ajax naar verluidt een transfersom van zo'n veertig miljoen euro.

Ajax heeft de deal nog niet bevestigd, maar de verwachting is dat de transfer snel wordt afgerond.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]