Ga naar Content

Noord-Holland Cup: VZV verslaat VOC, SEW haalt uit tegen Volendam

NIBBIXWOUD - Op de derde speeldag van de Noord-Holland Cup is het VZV gelukt om het Amsterdamse VOC te verslaan. De wedstrijd tussen SEW en Volendam werd gewonnen door de thuisploeg uit Nibbixwoud. 

Foto: Patrick Hogervorst

VZV en VOC, die elkaar zondag treffen in de finale van de Noord-Holland Cup, maakten er een leuk duel van. De ploeg van trainer Rachel de Haze nam een 1-4 voorsprong, maar via Carmen van der Kroon trok VZV de stand al snel weer gelijk (6-6). De ploeg uit 't Veld stond bij de rust met 14-13 voor en bouwde deze voorsprong na de pauze uit tot 18-15. VOC vocht zich terug en kwam via Roos van Leeuwen op 20-20, maar daarna was het toch VZV dat de wedstrijd over de streep wist te trekken. Via Lotte Prak kwam de équipe van Rolf Schulte op 30-27, waardoor het slotakkoord van Pipy Wolfs (32-29) slechts een doelpunt voor de statistieken werd.

SEW - Volendam 

SEW, de thuisploeg op de derde dag van het toernooi, had geen moeite met het Volendam van trainer Mark Ortega. De ploeg uit het vissersdorp kwam weliswaar op een 2-4 voorsprong, maar die werd via Amber Roozendaal (6-6) weggewerkt door de ploeg van trainer Arthur Langedijk. Na een 11-10 ruststand bouwde SEW de voorsprong na de thee snel uit naar 18-11. Via 21-13 en 22-16 werd het al snel 24-16 door Zoë van Giersbergen. De eindstand werd 28-18 in het voordeel van de ploeg uit Nibbixwoud. 

Zondag staat de finale van de Noord-Holland Cup op het programma. VOC en VZV spelen dan tegen elkaar, terwijl SEW en Volendam om de derde plaats strijden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]