Ga naar Content
Amsterdam

Ondernemers op de Albert Cuypmarkt 'verlost' van mondkapjesplicht: "Heeft ons veel geld gekost"

28 augustus 2020, 20.30 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM - Vanaf maandag 31 augustus zijn mondkapjes niet meer verplicht op de geselecteerde, drukbezochte plekken in Amsterdam. Ook de ondernemers van de Albert Cuypmarkt zijn 'verlost' van de mondkapjesplicht. "De schade is immens groot."

Geen mondkapjes meer op de Albert Cuypmarkt - NH Nieuws

De ondernemers en de bezoekers van de Albert Cuyp vinden het fijn dat de mondkapjes worden afgeschat. "Je ziet dan tenminste weer of iemand naar je lacht." 

Wel vragen veel ondernemers zich af waarom de afschaffing pas maandag in gaat. "Waarom niet per direct, zoals je hier ziet op de Albert Cuyp is een mondkapje helemaal niet meer nodig." De boa's zijn volgens de ondernemers ook al verdwenen. "Alle handhavers die de afgelopen weken op de markt rondliepen, die zie je nu niet meer." 

Minder omzet

De afschaffing is nog geen reden voor gejuich bij de ondernemers. Zij hebben erg onder de mondkapjesplicht geleden. De grootste schade zit in de omzet.

"Wat werd er nou gemeten? We hebben niks gemerkt dat de gemeente iets gecontroleerd heeft"

Marktkoopman op de Albert cuyp

Door de mondkapjesplicht kwamen er een stuk minder bezoekers naar de markt. "We misten natuurlijk de toeristen, maar dat weet je al en tijdje. En toen ook nog die mondkapjes. Ja, daar merkten we wel wat van", vertelt een onderneemster. 

Proef

De mondkapjesplicht op een aantal plekken in Amsterdam was een proef van de gemeente. Over het nut van de proef zijn er veel twijfels op de Albert Cuyp. "Wat werd er nou gemeten? We hebben niks gemerkt dat de gemeente iets gecontroleerd heeft", vertelt een marktkoopman. "Het heeft ons ieder geval heel veel geld gekost, dat kan ik je wel vertellen."

De ondernemers hebben hoop, maar houden nog steeds rekening met een moeilijke tijd. "We gaan de winter weer tegemoet, dus we zullen nog wel een moeilijke tijd krijgen."

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03