Ga naar Content

Jeugdspeler Maxim Dekker tekent tot medio 2023 bij AZ

WIJDEWORMER - Maxim Dekker heeft zijn eerste profcontract getekend bij AZ. De zestienjarige jeugdspeler uit Rijsenhout ligt tot de medio 2023 vast in Alkmaar. Dekker speelt komend seizoen in AZ O-17. 

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Het is heel mooi om op jonge leeftijd al mijn eerste contract te mogen tekenen"

AZ-TALENT MAXIM DEKKER

"Het is heel mooi om op jonge leeftijd al mijn eerste contract te mogen tekenen", reageert Dekker op de site van de Alkmaarders. "Ik heb in fysiek en voetballend opzicht een goede ontwikkeling doorgemaakt. Komend seizoen wil ik zoveel mogelijk minuten maken bij AZ O-17 en aansluiten bij O-18. Het grootste doel is natuurlijk om over een paar jaar de stap naar AZ 1 te maken."

De Noord-Hollander maakte in 2017 de overstap van het Amsterdamse AFC naar de jeugdopleiding van AZ. Hij maakte vorig jaar zijn debuut als jeugdinternational. Dekker was dit seizoen met AZ O-16 kansrijk voor de titel. Door het vroegtijdig beëindigen van de competitie door het coronavirus viel er echter geen beslissing. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]