Ga naar Content

AZ legt talent Quinten Dekkers tot 2022 vast

ALKMAAR - Quinten Dekkers heeft zijn eerste profcontract getekend bij AZ. De vleugelverdediger uit Heiloo heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot 2022.

Foto: Pro Shots / Ed van de Pol

De negentienjarige Dekkers kwam in 2014 over van HSV Heiloo. Bij AZ Onder 19 was de back – die dit seizoen vaak linksachterin speelde – een vaste waarde in het team dat fier aan kop ging in de kampioenspoule. Bij Jong AZ behoorde hij al meermaals tot de wedstrijdselectie. Tot een debuut in het betaald voetbal kwam het nog niet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Dit voelt heel fijn", laat Dekkers weten op de site van de Alkmaarders. "Het hele seizoen is het mijn doel geweest een contract bij AZ af te dwingen. Ik ben hard blijven werken en dat heeft zich uitbetaald. Het doet me goed dat AZ mij zelfs in deze onzekere tijden met het coronavirus een kans wil geven."

"Ik ben hard blijven werken en dat heeft zich uitbetaald"

QUITEN DEKKERS

Stappen

Dekkers erkent dat hij het afgelopen seizoen stappen heeft gezet. "Ik kan inmiddels met links bijna net zo goed uit de voeten als met rechts. Daarnaast ben ik ook in verdedigend opzicht beter geworden. Voor komend seizoen hoop ik een basisplek te verdienen bij Jong AZ en wil ik blijven groeien in mijn ontwikkeling."

AZ maakte vrijdag al bekend dat ploeggenoot Bram Franken zijn eerste contract heeft getekend. 

Lees ook