Ga naar Content

Talent Bram Franken tekent tot 2022 bij AZ

ALKMAAR - Bram Franken heeft zijn eerste profcontract getekend bij AZ. De middenvelder en aanvoerder van AZ onder 19 blijft tot 2022 aan de Alkmaarders verbonden. Binnenkort maakt het talent de overstap naar Jong AZ.

Foto: Pro Shots / Toin Damen

De negentienjarige Zwanenburger maakte in 2012 de overstap van AFC naar de jeugopleiding van AZ. De Onder 19-selectie ging ongeslagen aan kop in de kampioenspoule. Franken leverde een belangrijke bijdrage met twaalf goals en twee assists. Hij debuteerde op 31 januari voor Jong AZ. Op bezoek bij FC Den Bosch kwam hij tien minuten voor tijd binnen de lijnen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Ik heb dit seizoen grote stappen gezet en mijn persoonlijke doelen overtroffen"

Bram Franken

"Dit is een beloning voor jaren hard werken", laat Franken weten op de site van de Alkmaarders. "Ik heb dit seizoen grote stappen gezet en mijn persoonlijke doelen overtroffen. Ik wilde belangrijk zijn voor het team en veel goals maken. Dat is gelukt."

Bewijzen

De middenvelder erkent dat hij bij Jong AZ voor zijn plekje moet knokken. "Ik wil een vaste waarde worden en ervoor zorgen dat de trainers niet om mij heen kunnen. Dat wordt een lastige klus. Het middenveld is drukbezet, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."

Jeugdinternational

Naast zijn verrichtingen bij AZ doorliep Franken ook verschillende Oranje-jeugdteams. Zo werd hij begin maart nog opgeroepen voor de nationale onder 19-selectie. In 2018 beleefde hij met Oranje onder 17 een voorlopig hoogtepunt uit zijn nog prille loopbaan met het winnen van de EK-titel. Ook clubgenoten Kenzo Goudmijn en Mees Bakker waren destijds van de partij.

Lees ook