Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Voedselbank Langedijk voorbereid op stijgende vraag naar pakketten

25 augustus 2020, 15.22 uur · Door Redactie

BROEK OP LANGEDIJK -  De Nederlandse voedselbanken bereiden zich voor op een groei van het aantal klanten. De verwachting is dat door de economische krimp en de stijging van de werkloosheid meer mensen moeite krijgen om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. Ook in Langedijk houden ze rekening met een toenemende vraag.

NH Nieuws

Op dit moment zit Voedselbank Langedijk op 65 pakketten. "Dat is het normale aantal, we zien dus nog geen toename", vertelt bestuurslid Carla van Hoorn aan mediapartner Langedijk Centraal. "Alleen tijdens de crisis een aantal jaar geleden zaten we boven de 100."

"Bij een tweede golf en een nieuwe lockdown zouden er eventueel meer mensen een beroep op ons kunnen doen." Bij die mogelijke stijging van de vraag kan Voedselbank Langedijk terecht bij haar toeleveranciers.

Aardappelen en kool

Van Hoorn: "Een groenteleverancier levert ons verse groenten. Verder zitten we hier op het platteland goed met de agrariërs die ons aardappelen en kool verstrekken. In de grote steden hebben ze het wat dat betreft moeilijker."

Van Hoorn benadrukt dat ook ZZP'ers en mensen met een eigen bedrijfje in aanmerking kunnen komen voor een pakket van de voedselbank als ze in de problemen zijn geraakt door de coronacrisis.

Schaamte

"Veel mensen zullen denken dat ze niet welkom zijn, of schamen zich om contact met ons op te nemen. Maar als je inkomen wegvalt en je je boodschappen nauwelijks nog kunt betalen mag je je gerust tot ons wenden. Daar zijn we voor."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]