Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Speciale 'corona-inzamelingsactie' Voedselbank Langedijk stopt vrijdag

13 mei 2020, 21.00 uur · Door Redactie

BROEK OP LANGEDIJK - De gemeente en de Voedselbank Langedijk stoppen vrijdag met hun inzameling van voedsel. De actie was onder meer gestart omdat er een tekort aan houdbare producten was ontstaan door de 'hamsterwoede' vanwege de coronacrisis. Er is inmiddels weer voldoende aanvoer van producten.

NH Nieuws

De 'hamsterwoede' en de tijdelijke sluiting van distributiecentra van de voedselbanken maakte dat er tekorten ontstonden bij de uitgifte van voedsel in Langedijk. Samen met de gemeente startte de Voedselbank Langedijk daarom met de 'corona-inzamelingsactie'.

Oranje containers waar houdbare producten achtergelaten konden worden, staan onder andere bij De Binding, maar nog maar tot vrijdagmiddag. Dan stopt de actie. 

Tegen mediapartner Rodi zegt Carla van Hoorn van de Langedijker Voedselbank: "Nu de distributiecentra weer zijn geopend, is er voldoende aanbod. Ook producten uit de regio van vaste leveranciers die we altijd al binnen krijgen en de opbrengst door toedoen van lokale en landelijke acties heeft ons goed gedaan."