Ga naar Content
Alkmaar

Inzamelingsactie Voedselbank Langedijk: "Wij hebben een tekort aan houdbare producten"

31 maart 2020, 10.13 uur · Aangepast 13 mei 2020, 16.05 uur
Door: Redactie · Foto: Adobe Stock

LANGEDIJK  - Uit angst voor een tekort zijn mensen sinds de uitbraak van het coronavirus massaal gaan hamsteren. Dit leidt tot tekorten van houdbare producten bij  voedselbanken. De Langedijker Voedselbank en de gemeente starten daarom vanaf morgen met een gezamenlijke inzamelingsactie. 

"Wij waren aangenaam verrast toen wij een mail van de wethouder kregen met de vraag of, en zo ja hoe, de gemeente ons zou kunnen helpen in deze moeilijke tijd", zegt Carla van Hoorn van Stichting Voedselbank Langedijk. 

Inzamelingscontainers 

Vanaf morgen staan er oranje inzamelingscontainers bij De Binding. "Wij hebben een tekort aan houdbare producten. Denk aan pasta, rijst, sauzen, blikjes enzovoort." Versproducten heeft de Voedselbank genoeg. "De leveranciers in de omgeving zijn gelukkig blijven leveren."

De gevraagde producten kunnen - het liefst in een tas - in de containers worden gedeponeerd tijdens de openingstijden van de gemeente Langedijk: maandag tot en met donderdag 8.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. Het adres van De Binding is Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude.

Levering 

Lions Club Langedijk zal er uiteindelijk voor zorgen dat de spullen bij de Voedselbank worden afgeleverd. Daar zullen de vrijwilligers de ingezamelde levensmiddelen sorteren en verdelen over de voedselpakketten. 

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier