Ga naar Content

18-jarige scholiere schrijft boek: "Ik ben super enthousiast!"

WORMERVEER - Een profielwerkstuk maken vond ze maar saai, dus besloot Mieke een boek te schrijven en afgelopen zondag mocht ze dan 'Lola staat op' aan familie en vrienden overhandigen. Mieke: "Ik ben heel erg dankbaar dat ik een eigen boek heb mogen uitbrengen."

Foto: NH Nieuws

"Het is eng om uit te brengen, maar ik vind het een superleuke manier om m'n boek zo te promoten", vertelt een enthousiaste Mieke.

Ze heeft vaak stukken moeten herschrijven. "Ik ben niet heel erg perfectionistisch, maar ik denk bij dit wel." 

Voor het eerst

Op het Blaise Pascal College wordt wel vaker door een leerling een boek geschreven, maar nog nooit eerder uitgebracht. "Mieke wist heel goed wat ze nodig had", zegt docent Nederlands Jessica Melker. Volgens haar is het boek zo goed omdat het de doelgroep heel erg aanspreekt, daarnaast heeft Mieke volgens Jessica een frisse schrijfstijl. 

"Je zit echt in haar hoofd"

Jessica melker, docent van mieke

De uitgeverij was niet aanwezig op Miekes boekpresentatie, maar heeft wel een beoordeling geschreven: "Je bespreekt op openhartige wijze de onzekerheden die wel in gedachten van elke tiener voorbij komen." Juist die gedachten opschrijven, is iets wat Mieke soms best lastig vond. Vanaf het moment van uitgeven kan iedereen namelijk een kijkje nemen in haar hoofd en hoewel het niet autobiografisch is, blijft dat volgens Mieke spannend. 

Boekpresentatie Mieke - NH Nieuws

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.