Ga naar Content

Veiligheidsregio overlegt over ingrijpen op Beverwijkse Bazaar

BEVERWIJK - De veiligheidsregio Kennemerland is in overleg over eventueel ingrijpen op de Beverwijkse Bazaar. Daar weigert de organisatie een aantal hallen te sluiten nadat de veiligheidsregio gisteravond laat communiceerde dat deze gesloten moeten worden.

Ondernemers praten met organisatie Bazaar - Foto: NH Nieuws / Maarten Groeneweg

Volgens de veiligheidsregio is het in deze hallen onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden. De organisatie van De Bazaar en ondernemers die er normaal gesproken hun (verse)  producten verkopen zijn woedend, omdat de sluiting op zo'n korte termijn gerealiseerd moest worden. 

Begrip voor ondernemers

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is er veel begrip voor de ondernemers, die hun al ingekochte waar nu niet kunnen verkopen. "Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat er een besluit genomen wordt en dat daar niet naar wordt geluisterd."

Boze ondernemers deden al oproepen via de luidsprekers in de hallen. "Laat handhaving maar komen. Laat de gemeente maar komen."

Bekijk hieronder de oproep over de speakers.

Oproep van ondernemer via de luidspreker op De Bazaar - NH Nieuws

Volgens De Bazaar zijn enkele honderden ondernemers gedupeerd door de plotselinge sluiting. 

"We zijn ontzettend overvallen door het besluit dat de veiligheidsregio heeft genomen om een aantal hallen te sluiten", aldus Mariska Roos, marketingmanager bij De Bazaar. "Wij hebben dan ook besloten dat we daar niet mee akkoord gaan. Als de gemeente wil dat het dicht gaat, moeten zij het dicht komen gooien." 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]