Ga naar Content

Ajax heeft nog kans op gunstige loting Champions League

AMSTERDAM - Ajax mag nog steeds hopen dat het op 1 oktober tijdens de loting voor de nieuwe editie van de Champions League in pot 2 zit. De club uit Amsterdam was vrijdagavond gebaat bij de zege van Sevilla op Internazionale (3-2) in de finale van de Europa League.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Sevilla loot nu mee in pot 1 en zo kwam er voorlopig een plaats vrij voor Ajax in pot 2 van de loting voor de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Alleen Benfica kan de ploeg uit Amsterdam nog uit pot 2 houden. Dat gebeurt als die ploeg zich via de voorronde voor de groepsfase van de Champions League weet te plaatsen.

Ajax ontloopt clubs als Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Borussia Dotrmund als het in pot 2 van de loting terecht komt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]