Ga naar Content

FC Volendam onderuit tegen Robben-loos FC Groningen

WESTWOUD - FC Volendam heeft de laatste test voor het nieuwe seizoen niet gewonnen. In de laatste oefenpot tegen FC Groningen verloor de ploeg van Wim Jonk met 0-2. Remco Balk en Amir Absalem scoorden voor de Groningers. 

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

In Westwoud was er geen publiek aanwezig. FC Groningen diende een verzoek in bij de Volendammers om zonder supporters te spelen. De eredivisionist kwam tot dit besluit door de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus. Voor de Groningers is het een belangrijke factor dat de oefenpot niet in een stadion werd gespeeld. 

Geen Arjen Robben

Er werd door menig voetballiefhebber reikhalzend uitgekeken naar de oefenwedstrijd FC Volendam - FC Groningen. Arjen Robben zou mogelijk zijn rentree maken in Westwoud, maar de Groningers verschenen met een veredeld B-elftal aan de aftrap. Robben maakt mogelijk morgen zijn rentree tegen Almere City. Ibrahim El Kadiri, Derry John Murkin en Jari Vlak kregen kansen op de voorsprong, maar Groningen kwam op 0-1 via Remco Balk. 

Rentree Antonucci

FC Groningen werd na rust direct gevaarlijk. Balk omspeelde Volendam-keeper Nordin Bakker, maar kwam niet tot scoren. Niet veel later kwam verdubbelde Groningen wel de voorsprong via verdediger Amir Absalem.

Franco Antonucci maakte wél zijn rentree bij de Volendammers. De Belgische middenvelder speelt ook deze jaargang op huurbasis in het vissersdorp. Hij kon ook niet voorkomen dat de Volendammers ten onder gingen in de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. 

FC Volendam begint 30 augustus aan het nieuwe seizoen tegen Telstar. 

Opstelling FC Volendam: Bakker, B. Plat, Tol, Eerdhuijzen (61. Betti) , John Murkin, A. Plat, Deul (61. Antonucci), Vlak, Doodeman (46. El Azzouzi) , Kaars (69. Johnson) , El Kadiri (70. Maloney) 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]