Ga naar Content

'Geen fans in Johan Cruijff Arena bij duels Oranje'

AMSTERDAM - Het Nederlands elftal voetbalt de volgende maand de thuiswedstrijden tegen Polen en Italië in de Nations League waarschijnlijk nog zonder publiek in Amsterdam. De Europese voetbalbond heeft woensdag tijdens een meeting met alle 55 lidstaten laten weten dat het nog te vroeg is voor supporters bij interlands.

Foto: ANP / Pieter Stam de Jonge

Het uitvoerend comité van UEFA buigt zich nog wel over de kwestie en neemt uiteindelijk een definitieve beslissing.

Testwedstrijd

De UEFA vergaderde woensdag met alle aaneengesloten bonden. De Europese voetbalbond wil op 24 september tijdens de Europese Super Cup in Boedapest een beperkt aantal supporters toelaten. Die eindstrijd geldt als testwedstrijd. De Champions League en Europa League worden deze week ook zonder publiek afgewerkt.

Begin september

Het Nederlands elftal speelt de duels met Polen (4 september) en Italië (7 september) voor de Nations League in de Johan Cruijff ArenA.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]