Ga naar Content

Koopmeiners, Wijndal en Schuurs in voorselectie Oranje

ZEIST - AZ-spelers Teun Koopmeiners en Owen Wijndal zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Zij stonden in maart ook op de lijst, maar toen werden de wedstrijden afgelasten vanwege het coronavirus. Ook Ajacied Perr Schuurs zit erbij.

Foto: Pro Shots/Michael Bulser

Oranje speelt op vrijdag 4 september tegen Polen en drie dagen later tegen Italië. Beide duels zijn in het kader van de Nations League. Koopmeiners en Owen Wijndal hebben nog geen interlands gespeeld. Voor Schuurs (20) van Ajax is het zelfs zijn eerste oproep, omdat verdediger Matthijs de Ligt herstellende is van een schouderoperatie.

Ook AZ-ers Marco Bizot, Myron Boadu en Calvin Stengs zitten in voorselectie. Evenals Ajacieden Donny van de Beek, Daley Blind en Quincy Promes.

Nieuwe bondscoach

Oranje staat tegen Polen en Italië onder leiding van Dwight Lodeweges. Hij is voorlopig interim-bondscoach na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona. De wedstrijden tegen Polen en Italië zijn allebei in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]