Ga naar Content

Lodeweges voorlopige vervanger Koeman bij Oranje

ZEIST - Asssitent-trainer Dwight Lodeweges is voor de korte termijn aangesteld als bondscoach. De KNVB bevestigde woensdag het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona.

Foto: Pro Shots/Niels Boerseman

Mogelijk zit Lodeweges ook als eindverantwoordelijke op de bank als Oranje begin september in de Nations League tegen Polen en Italië speelt. De voormalig voorstopper van Go Ahead Eagles is sinds begint 2018 als assistent in dienst bij de KNVB. 

Koeman wordt vandaag in Camp Nou gepresenteerd als opvolger van de maandagavond ontslagen Quique Sétien. "Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden", aldus Koeman in een persverklaring van de KNVB. De oud-speler van Ajax tekent bij Barcelona voor twee jaar.

"Ik vond het een eer om bondscoach van Nederland te zijn. De afgelopen twee en een half jaar heb ik er alles aan gedaan om successen met Oranje te behalen. Ik kijk met trots terug op wat we samen in die periode hebben bereikt. Het Nederlands elftal heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd."

"Ik kijk met trots terug op wat we samen hebben bereikt "

Voormalig oranje-bondscoach ronald koeman

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB betreurt het tussentijdse vertrek van de bondscoach. Die had nog doorlopend contract, maar ook een clausule waarin stond dat de geboren Zaankanter kon vertrekken indien de Catalaanse topclub zich zou melden. 

Gudde: "Hij (Koeman, red.) heeft Oranje weer kleur op de wangen gegeven, na een aantal moeizame jaren. En daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. De spelersgroep heeft zich ondertussen geweldig ontwikkeld, wat dat betreft kunnen we verder op de ingeslagen weg."

"Koeman heeft Oranje weer kleur op de wangen gegeven"

KNVB-directeur betaald voetbal Eric Gudde

De bond laat zich verder nog niet uit over de definitieve opvolging van Koeman. Oranje komt eind augustus bij elkaar om zich voor te bereiden op de wedstrijden tegen Polen (4 september) en Italië (7 september). Beide duels in de Nations League zijn in de Johan Cruijff ArenA. Lodeweges heeft de eindverantwoording tot de KNVB een opvolger heeft gevonden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]