Ga naar Content
Haarlem

Mondkapjes op het Mendelcollege: "Het went vanzelf"

19 augustus 2020, 15.22 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HAARLEM -Het voelde een beetje gek voor de leerlingen van het Mendelcollege om op hun eerste schooldag met een mondkapje door de school te lopen, maar toch wende het snel. De nieuwe regel is ingevoerd om het risico op besmetting met het coronavirus te verkleinen. En de meeste leerlingen kunnen zich er wel in vinden. "Liever dit dan het coronavirus oplopen", vertelt Thomas. 

mondkapjes mendelcollege haarlem - NH Nieuws

Tijdens overleg tussen de docenten en directie van afgelopen maandag gingen er stemmen op om het dragen van mondkapjes in de gangen en kantine te verplichten. Het geeft docenten een prettig gevoel en ook van ouders van leerlingen was de oproep gekomen. 

"Ik heb niet gehoord dat docenten of leerlingen zich onveilig voelen", vertelt Sanne de Boer, docent Nederlands en lid van de medezeggeschapsraad. "Maar ik denk wel dat we alert moeten zijn en per dag moeten kijken hoe het gaat en de boel monitoren. "

Docent bedrijfseconomie Sozan Pols vindt het fijn dat de regel is ingevoerd. "Ik ben er echt blij mee. Het creëert toch ook bewustwording."

"Ik ben heel blij dat leerlingen zo welwillend zijn om mee te doen"

Sozan Pols, docent economie

Het merendeel van de leerlingen vindt het dragen van een mondkapje geen probleem en verscheen vandaag met mondkapje op school. Tijdens de lessen hoeven ze'm niet op, alleen als ze van lokaal wisselen. In de pauzes wordt hen verzocht naar buiten te gaan en als ze toch binnen willen blijven, dan moeten ze'm wel op in de kantine. 

Vooralsnog staan er geen straffen op als leerlingen geen mondkapje dragen, maar de schoolleiding zal de komende tijd kijken hoe het gaat. En er wordt ook al nagedacht over een verkiezing voor het meest originele mondkapje van de school. "Wij zullen niet zo snel winnen", lacht Ruben. Hij en Thomas hebben allebei een wegwerpmondkapje. "We zullen onze rector wel opgeven want hij heeft een mooie met streepjes."

Behalve het Mendelcollege heeft ook het Stedelijk Gymnasium in Amsterdam de mondkapjesplicht ingevoerd

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]