Ga naar Content

Stortregen leidt tot waterballet en 'productiehaperingen' in fabriekshallen Tata Steel

IJMUIDEN - In meerdere fabriekshallen van Tata Steel is tijdens de overvloedige regenval van de afgelopen dagen wateroverlast ontstaan. Op sommige plekken kolkte het water vanuit de grond de hal in, terwijl op een andere plek het water juist van meters hoog op de grond kletterde. 

Wateroverlast bij Tata Steel - NH Nieuws

De wateroverlast is te zien in vijf video's die in handen zijn van NH Nieuws, en wordt gedeeltelijk bevestigd door Tata Steel-woordvoerder Robert Moens.

"Gisteren is op door de regenval op een aantal plekken aan de noordkant van het terrein wateroverlast ontstaan", erkent hij. Het gaat om de fabriekshallen waar de koudbandwalserij en de verzinklijnen zijn gevestigd.

Overbelast riool en gebroken waterleiding

"De riolen konden het niet aan", benoemt Moens een van de oorzaken van het waterballet. In de hal waar het water van zo'n tien meter hoogte de hal instroomde, zou een 'gebroken waterleiding' de boosdoener zijn, laat hij weten.  

Inmiddels is het water weggepompt. "De wateroverlast heeft voor productiehaperingen gezorgd, maar niet voor structurele schade", benadrukt de woordvoerder. Hij sluit niet uit dat er op meer plekken wateroverlast is ontstaan. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook