Ga naar Content

Verleggen van berucht mountainbikepad Schoorl stap verder

SCHOORL - Staatsbosbeheer, beheerder van de Schoorlse Duinen, wil het bekende mountainbikepad in het natuurgebied deels opheffen en op een andere locatie opnieuw aanleggen. Daarmee willen de boswachters kwetsbare gebieden na de grote natuurbranden beschermen. Een westelijk deel van de route zal daarom verdwijnen.

Foto: NH Nieuws/ Tom Jurriaans

Van mediapartner Duinstreek Centraal

Vanaf deze week ligt een voorgenomen besluit van de gemeente ter inzage om een omgevingsvergunning te verlenen voor de verlegging van de mountainbike-route in de Schoorlse Duinen.

De voornemens van Staatsbosbeheer zijn de afgelopen acht jaar met vele belanghebbenden besproken, want het MTB-parcours is een gevoelig onderwerp. Het loopt dwarsdoor het Natura2000-gebied van de Schoorlse Duinen en is de afgelopen jaren herhaaldelijk ter discussie gesteld door tegenstanders.

Lees ook

Er waren discussies onder natuurorganisaties en omwonenden. Mountainbikers kregen zelfs te maken met vermeende sabotage op de route. Het vergunningentraject voor het MTB-parcours werd bestreden tot aan de Raad van State. Inmiddels ligt er een belangrijke vergunning die nodig is volgens de Wet Natuurbescherming van de provincie Noord-Holland. Die heeft de toets der kritiek al doorstaan. 

Wie het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning wil inzien, moet zich naar het gemeentehuis van Bergen begeven. Ondertussen kan iedereen een zienswijze indienen. Het college van burgemeester en wethouders neemt daarna een definitief besluit op de aanvraag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]